Trek’n Eat Chana Masala
Дехидратирана храна
Чана масала е традиционно ястие в Индия и Пакистан. Важна съставка е нахутът, който е богат на протеини и въглехидрати, както и на желязо, магнезий и цинк.
Информация за продукта
Чана масала е традиционно ястие в Индия и Пакистан. Важна съставка е нахутът - бобово растение, подобно на боба. Нахутът се характеризира с високо съдържание на протеини и въглехидрати, както и на желязо, магнезий и цинк. Това прави ястието идеално след тежък поход и упражнения, защото ще набавите всичко необходимо. Ястието е веганско и не съдържа глутен или лактоза.
Храната е дехидратирана чрез сушене чрез замразяване (или замразяване). Този процес отстранява водата от храната, без да нарушава формата ѝ, и запазва полезните витамини и минерали. По този начин храната е много по-лека, но запазва първоначалната си хранителна стойност и вкус.
Приготвянето е много просто и няма да изцапате никакви съдове (освен лъжицата). Марката Trek'n Eat разполага с най-модерната технология за опаковане в индустрията, която прави опаковките не само изключително издръжливи и непроницаеми за кислорода (който ускорява развалянето на храната), но и изключително лесни за употреба - с лазерна перфорация, плоско дъно, възможност за повторно затваряне и заоблени ъгли за удобство при пренасяне. Опаковката може да се рециклира с полиетилен. Марката Trek'n Eat се отказва от използването на палмово масло и соя, чието отглеждане натоварва прекомерно околната среда.
Основните предимства:
- без добавени вещества за подобряване на вкуса
- сублимационно сушене
- пълноценно хранене
- разработени от диетолози и готвачи
- фино подправяне на храната - може да се подправя
- ниско тегло
- рециклируеми опаковки
- дълъг срок на съхранение (до 5 години)
- потребление от опаковката
- тегло на готовото ястие 540 g
Метод на приготвяне:
- Скъсайте капачката на торбичката
- Сгънете торбичката на външната гънка, за да можете да видите докъде трябва да налеете водата вътре.
- Залейте храната в оригиналната торбичка с 450 ml гореща вода и разбъркайте добре.
- Затворете гърлото на торбичката (система ZipLoc), за да предотвратите излизането на аромата от храната, и изчакайте необходимото време, преди да ядете.
- Отворете гърлото на чантата и започнете да консумирате удобно направо от чантата.
- След като се нахраните, сплескайте торбичката и затворете гърлото (за да предотвратите изпускането на остатъци от храна), приберете торбичката обратно в раницата си и я изхвърлете в пластмасовите отпадъци, когато се върнете в цивилизован район.
Хранителни стойности:
Хранителни стойности | за 100 g суха смес |
Калории | 620 kcal |
Мазнини | 2,1 g |
от които наситени | 0,2 g |
Въглехидрати | 68,6 g |
от които захари | 13,0 g |
Влакна | 2,5 g |
Протеин | 9,4 g |
Сол | 1,7 g |
Съставки:
дългозърнест ориз, нахут 22%, захар, лук, парченца ябълка, червен пипер, малтодекстрин, микс от подправки (съдържа целина), къри на прах (съдържа горчица), сол, сушен червен пипер на прах, сушен чили на прах, екстракт от розмарин.
Алергени:
целина, горчица
Параметри
- Производител
- Trek’n Eat
- Тегло
- 180 г
- Видове месо
- Без месо
- Метод на обработка
- Дехидратирано
- Вид кухня
- Индийска
- Вегетарианско
- Да
- Без глутен
- Да
- Гаранционен срок
- 2 години
- Бар код
- 4015753411016
За марката
Trek'N Eat е германска компания, която за приготвянето на всяко отделно съдържание на торбичката TREK'N EAT използва поредица от трудоемки стъпки , като се започне със сложния дизайн на храната, за да се отговори не само на енергийния и хранителния състав, но и на вкуса и консистенцията.
Производството на самата храна не е никак маловажно - храната на TREK'N EAT е лиофилизирана, за да се запази възможно най-много от хранителната стойност на пресните храни. Процесът на сублимационно сушене е инструментално и енергийно интензивен етап, при който пресните съставки първо се замразяват и след това внимателно се отделят от храната при ниски температури и ниско налягане, без да се варят (което унищожава много от важните вещества в храната).
Марката Trek'n Eat разполага с най-модерната технология за опаковане в индустрията, което прави опаковките Trek'n Eat не само изключително издръжливи и непроницаеми за кислород (който ускорява развалянето на храната), но и по-важно - изключително лесни за употреба - с лазерна перфорация, плоско дъно, възможност за повторно затваряне, заоблени ъгли за удобство при пренасяне на багаж и т.н. Опаковката може да се рециклира.