Коя е най-добрата стомана за ножове?
Съвети
Въпрос, на който няма еднозначен отговор. Изборът на най-добрата стомана за вашия нож означава намирането на компромис между донякъде противоречиви свойства. И така, за какво да внимавате?
Качествен нож на швейцарската марка Victorinox, подходящ за любителите на сирена и колбаси. Ножът е с остро и гофрирано острие и вилица за сервиране в края на острието.
Основател на Швейцарска компания Victorinox е Карл Елсенер, който през 1884 г отворя ковачница в Ибах. От началото на кариерата си той се посвети на разработването на перфектен военен нож, който дотогава е бил много тежък и голям. Елснер олекотява ножа и добавя отварачка за консерви, отвертка, а по-късно и още малко острие, тирбушон и длето. Той нарече този нов модел джобно ножче "офицерски нож" и го регистрира в Патентното ведомство на 12 юни 1897 г.
Името Victorinox е акроним, съставен от две думи - името Виктория (името на майката на Елснер) и думата Inox - названието на неръждаемата стомана. Днес Victorinox е най-големият производител на ножове в Европа, продуктите му се изнасят в повечето страни по света и от поколения насам е синоним на качество и функционалност.
Този нож за сирена и колбаси от швейцарския производител на качествени ножове Victorinox е чудесен помощник при нарязване и сервиране на твърди храни, каквито са сирената или колбасите. Вилицата за сервиране в края на острието позволява лесно сервиране, а ергономичната дръжка на ножа прави работата с него много приятна. Острието е вълнообразно и остро.
Производител | Victorinox |
---|---|
Тегло
|
28 г |
Дължина на острието
|
11 см |
Материал на дръжката
|
Пластмаса |
Материал
|
Неръждаема стомана |
Цвят
|
черен / червен |
Гаранционен срок | 2 години |
Код на продукта | 76011211 |
Бар код: |