Коя е най-добрата стомана за ножове?
Съвети
Въпрос, на който няма еднозначен отговор. Изборът на най-добрата стомана за вашия нож означава намирането на компромис между донякъде противоречиви свойства. И така, за какво да внимавате?
Отличният кухненски нож, произведен в Швейцария от Victorinox от серията Swiss Classic Collection с 10 сm острие и назъбено острие, може да се използва за нарязване на зеленчуци и плодове.
Основател на Швейцарска компания Victorinox е Карл Елсенер, който през 1884 г отворя ковачница в Ибах. От началото на кариерата си той се посвети на разработването на перфектен военен нож, който дотогава е бил много тежък и голям. Елснер олекотява ножа и добавя отварачка за консерви, отвертка, а по-късно и още малко острие, тирбушон и длето. Той нарече този нов модел джобно ножче "офицерски нож" и го регистрира в Патентното ведомство на 12 юни 1897 г.
Името Victorinox е акроним, съставен от две думи - името Виктория (името на майката на Елснер) и думата Inox - названието на неръждаемата стомана. Днес Victorinox е най-големият производител на ножове в Европа, продуктите му се изнасят в повечето страни по света и от поколения насам е синоним на качество и функционалност.
Кухненските ножове от серията Swiss Classic Collection на швейцарския производител Victorinox са страхотни помощници за рязане на зеленчуци или плодове. Те ви позволяват да режете лесно и точно. Дългото 10 сm назъбено острие е достатъчно остро и заострено в края. Това е отличен и висококачествен нож на страхотна цена.
Производител | Victorinox |
---|---|
Тегло
|
31 г |
Дължина на острието
|
10 см |
Материал
|
Неръждаема стомана / Полипропилен |
Цвят
|
червен / оранжев / светло зелен / жълт |
Цвят според производителя | red |
Гаранционен срок | 2 години |
Код на продукта | 76017404 |
Бар код: |